fbpx
M

Your pet’s health and well-being, are our top priority.

Lit sed The Best in dolor sit amet consectetur
PO BOX Collins Street West
}
Mon - Sun: 8AM - 8PM
+123 4567 890

A kutyák és az illóolajok kapcsolata dióhéjban

A gyógynövények, illóolajok jótékony hatásairól valamilyen szintig már biztosan hallottál, de mi a helyzet az utóbbi kutyáknál történő alkalmazásával 

Az állatok esetében is élhetünk az illóolajok használatával. Azt például tudtad, hogy az állatok képesek kiválasztani a számukra adott pillanatban leginkább segítségül szolgáló növényt? Ezt alkalmazott zoofarmakognóziának nevezik, amiről később még bővebben is lesz szó, de ha addig is olvasnál a témában, akkor az elmélet alapítójának, Caroline Ingrahamnak az anyagait ajánlom.

De térjünk vissza az illóolajok és a kutyák kapcsolatára:

Az illóolajok egyébként jellemzően zsírban oldódnak, ami lehetővé teszi, hogy a vér-agy gáton sikeresen átjutva még erősebb jótékony hatást fejtsenek ki. Ezen tulajdonságuknak köszönhetően egyébként hosszabb ideig is maradnak a szervezetben, így képesek eljutni mélyebb területeire is a testnek:
- izmokba
- zsírszövetekbe
- és egyéb sejtszintű területekre

A kutyák esetében fontos megjegyezni, hogy ezeket az anyagokat csak nagy elővigyázatossággal használhatjuk, ugyanis némelyiket kerülni kell az esetükben (pl.: teafa, fahéj, szegfűszeg, borsmenta, oregánó), másrészt a megfelelő hígításukra is figyelni kell.

Ha aromaterápiában gondolkodsz, érdemes, sőt azt is ajánlom, hogy inkább szakember segítségét kérd! A Dog Dream Therapy csapata például tud ebben segíteni neked, ahol aromaterápiára is bejelentkezhetsz kutyusoddal, vagy akár az alapokat megismerő kurzuson is részt vehetsz, hogy kutyádon biztonsággal alkalmazd a módszert. Én is tőlük tanultam.

(és kicsit előre ugorva: az aromaterápia nemcsak mozgásszervi problémákon tud segíteni)

A kutyákon 4féle módon használhatók illóolajok:
-orron keresztül, illatoltatással
-bőrön át, bizonyos területeken bemasszírozás által
-emésztőrendszeren át
-szájnyálkahártyán keresztül

Amennyiben érdekel az illóolajokkal kiegészített kutyamasszázs, ahol a mozgásszervi problémákon tudunk hatékonyan segíteni, írj üzenetet!

Hírlevél

Csakis releváns és érdekes tartalmakat küldök majd. Ja és így az időszakos kedvezményekről is a leghamarabb értesülhetsz 😉 Hát nem megéri?

Népszerű kezelések

Ált. rehabilitáló kezelés

Senior kutya masszázsa

Bénult kutya kezelése

Kapcsolat

+36 70 590 1300

Budapest és szomszédos városok